keskiviikko 30. huhtikuuta 2008

Evoluutiopsykologia+ymmärrys=Vapaus


Mistä johtuu sukupuolten välinen kuilu ja väärinymmärrykset? Mistä johtuvat tasa-arvo ongelmat? Mistä johtuu parisuhdeongelmat ja/tai seksinpuute kummallakin sukupuolella?

Vastaus: laiskuudesta

Mikäli ihmisillä olisi energiaa hankkia tietoa ihmisistä, siitä mitä me oikeasti olemme ja mikä ohjaa käyttäytymistämme, asiat sujuisivat paljon helpommin.

Monilla on kyllä energiaa opiskella koiransa rodulle tyypillistä käyttäytymistä, joillakin kalojen ja ties minkälaisten elikoiden lajikäyttäytymisen tutkiminen kiinnostaa valtavasti.

Mutta ketkä todellisuudessa tekevät elämästäsi onnellisen tai onnettoman? Kalatko? Kalastajalle ehkä jossain määrin ne, meille muille toiset ihmiset.

Kautta aikain on ihmisten ymmärtämistä vältelty selittelemällä että käytökseemme vaikuttaa jokin ulkoinen voima, riivaajat, henget, jumalat ym.

Tänä päivänä tietoa on kyllä jokaisen saatavilla. On julkiset kirjastot ja internet.

(Naisen ja miehen välisestä dynamiikasta löytyy helpoiten tiivistelmä oheisesta e-bookista: ”Manual of seduction”)

Aloitetaan perusteista. Jokainen ihminen (ja eläin) on itse asiassa geneettinen kone. Geeneillä ei ole kuin kaksi intressiä: selviytyminen ja monistuminen. Rajoitutaan tässä vain ihmiseen.

Ihmisuroksen geenit hakevat kumppania, joka on mahdollisimman monistuskykyinen. Käytännössä tämä tarkoittaa tervettä, hedelmällisessä iässä olevaa ja… mahdollisimman kaunista naista. Näin asia vaan on, vaikka olisi poliittisesti korrektia puhua sisäisestä kauneudesta, kuten meille lapsuudesta asti jauhetaan.

Ihmisnaaras taas hakee kumppania, joka on mahdollisimman selviytymiskykyinen. Tämä tarkoittaa oikeanlaista vahvuutta. Paras on lauman selvä johtaja, joka dominoi muita uroksia. Lisäksi muiden naaraiden kiinnostus on varma osoitus geenien kelpoisuudesta.

Näitä ominaisuuksia naaras hakee tarkkailemalla uroksen käyttäytymistä. Naaraalla on uskomaton kyky lukea kehonkieltä. Väitetään että 10 kertaa parempi kuin uroksella. Ulkonäön merkitys uroksella on itse asiassa vähäinen vaikka Hollywoodin elokuvateollisuus aivan muuta meille syöttää. Ulkonäössä haittaavat lähinnä selvät epämuodostumat sekä jättilihavuus. Kivikaudella ei nimittäin ollut yli 200 kg painavia uroksia…

Miten sitten kommunikoida oikeita asioita kehollaan? Kuvittele olevasi noin 50:n primitiivisen, kivikautisen ihmisen lauman vahva johtaja. Lauma tarvitsee sinua mutta sinä et tarvitse laumaa. Sinä pärjäisit yksinkin, koska olet riittävän vahva ja älykäs löytämään ravintoa sekä pelottelemaan mahdolliset uhkaajat pois.

Sinä et ole koskaan puutteessa, koska lauman kaikki naaraat (ja myös vaeltavat naaraat) haluavat jatkuvasti paritella kanssasi. Sinä olet kyllä seksuaalinen ja parittelet usein, mutta ainoastaan valitsemiesi naaraiden kanssa. Eli sinä olet valitsija.

Sinun pentusi nauttivat laumassa (ja reviirilläsi) lähes täydellistä koskemattomuutta. Itse asiassa lauman beta-uroksetkin suojelevat sinun pentujasi.

Kokeile tätä asennetta ja huomaat naisten suhtautumisen muuttuvan radikaalisti. Muutos alpha-maleksi ei tietenkään tapahdu sekunnissa, mutta harjoitus tekee mestarin.

Toinen tapa herättää naaraan kiinnostus on omata maantieteellisesti riittävän kaukaa olevat geenit. Jokainen eksoottisissa maissa matkustellut on hajulla tästä. Mutta koska tätä ei voi opetella, en käsittele sitä enempää.

Onko tällaisesta tietämyksestä sitten jotakin muutakin hyötyä kuin seksin saaminen?

Paljon. Tämä ymmärrys antaa sinulle uskomattoman mielenrauhan.

Minulla ei ole tasa-arvo ongelmia ja minä ymmärrän myös omaa käytöstäni. Hyväksyn toiset ihmiset juuri sellaisina kuin he ovat.

Esimerkiksi usein kuulee päiviteltävän ihan normaalien, korkeasti koulutettujenkin naisten, intoa kirjoitella kovan luokan rikollisille ja jopa avioitua näiden kanssa. Tämä on täysin luonnollista käytöstä, mikäli katsoo asiaa primitiivisen (olemme olleet ”sivistyneitä” vasta pikkuhitusen ajan olemassaolostamme) naaraan silmin.

Uros, joka kykenee puolustamaan raivoisasti reviiriään, pentujaan ja kantavaa naarastaan epäröimättä ottaa hengiltä uhkaajaa, tuo naaraalle uskomattoman tunneryöpyn ja turvallisuuden tunteen.

Pystyisitkö sinä tähän ystäväiseni, kiltti kotitöitä tasapuolisesti jakava unelmavävy?

Evoluutiopsykologian tietämyksellä on myös uskomaton voima ylläpidettäessä parisuhdetta. Parhaat neuvot tähän saat tilaamalla oheisen e-bookin: ”Manual of seduction”



Finnish Playboy

Ei kommentteja: